Tarinamme

Vuosia sitten ajatuksiini tuli, mitäs jos minulla olisikin oma pieni kahvila? Kahvilahaaveeni sittemmin jäivät elämän jalkoihin, kunnes oma työpaikkani tuli myytäväksi - ja siitä se sitten lähti! 

Olen työskennellyt ravintola-alalla kymmenisen vuotta pääkaupunkiseudulla. Ehdin seurata monen yrittäjän ja organisaation arkea sekä erilaisia toimintatapoja. Opin näiden vuosien aikana paljon ja nyt voin ottaa käyttöön kaiken keräämäni kokemuksen ja kehittää omannäköisiä tuotteita. Haluan tuoda Nummelaan tuulahduksen uutta, mutta pitää kiinni myös Tuusan perinteistä. 

Olen paljasjalkainen vihtiläinen ja tällä hetkellä asun Vihdin kirkonkylällä perheeni kanssa. Minulle on tärkeää, että yritykseni sijaitsee täällä kotipaikkakunnallani.

Kun sain tietää, että Tuusan Tupa tulee myyntiin, päätin ryhtyä yrittäjäksi, koska halusin säilyttää Vihtiläisille kotoisan kahvilan, jossa voi nauttia laadukkaita tuotteita hyvässä seurassa.

Arvostan tuoreista, puhtaista raaka-aineista ja aidoista mauista itse tehtyä ruokaa sekä leivonnaisia, ja se onkin toimintani ydin. Haluan tarjota asiakkailleni aitoa ja hyvää itsetehtyä tuotetta, sydämmellistä asiakaspalvelua unohtamatta. 

Tulkaahan poikkeamaan, Tuvalla tavataan!

- Adelina Nyman

Tuusan Tuvan historiaa

  • 1903 Tuusan tilan osti Anton Sjelfman joka aloitti leipurina kun Hanko-Hyvinkään junarataa rakennettiin. Hän alkoi rikastua myymällä leipää rautatietä rakentaneille työläisille.
  • Parhaimmillaan Tuusan maatilan pinta-ala on ollut 193 hehtaaria, ulottuen harjulta asti aina enäjärven rantaan.
  • Tuusan tuvan edessä on edelleen vanha maakellari, missä syvissä jääaltaissa aikoinaan on säilytetty maitoastioita.
  • Tuusan Tuvasta on ollut vuosien aikana siis moneksi: tupa on nimittäin toiminut saunarakennuksena, pesutupana, karjakeittiönä, asuinrakennuksena ja 2000-luvun aikana tiloissa on ollut kahvilatoimintaa.

Pääset lukemaan lisää Tuusan historiasta Koti-Nummelan kansalaismuistopiirin nettisivuilta. Käytimme lähteenämme kyseistä sivua.